Vandaag ontvingen we Ham Utd in onze Halense voetbaltempel, gelukkig nog net geen zwembad, maar wel met een door de hevige regenval behoorlijk geteisterd speelveld.

Vaste trainer Luk Velkeneers lag ziek te bed dus nam Mario Huygens zijn taak even over.

Het beloofde weer niet gemakkelijk te worden want verscheidene basisspelers ontbraken wegens blessures en schorsing maar gelukkig was Par Mues terug , zij het vol blutsen en builen van het snowboarden in Italie.

En dan ontbrak natuurlijk ook nu weer een keeper.We zijn al weken op zoek, deze morgen zelfs nog even naar de binnenlanden van Afrika gefietst om er een te vinden, maar het enige wat we vonden was een gepensioneerde chimpansee in de uitverkoop, die niet door de testen geraakte.Niet echt wat we zochten. Tenslotte ben ik zelf ook gepensioneerd. Dus verder sukkelen.

Het aanvangskwartier was een studieronde. In die periode waren er nauwelijks kansen. Gelegenheidsdoelman Mil Vanherwegen moest wel in de beginfase in de voeten na balverlies in onze verdediging en vlak daarna moest hij gepast redding brengen met de voet op een doorbraak , maar dat was dan ook alles wat er te zien was. Er zat nog niet veel tempo in de match.

Maar plots kwam daar verandering in. Bij een goede aanvallende actie van Kenneth Bollens werd de bal over de zijlijn gewerkt. Kenneth zorgde zelf voor een snelle inworp naar Jochen Naert die met een fraaie voorzet de vrijstaande Par Mues bereikte. Par aarzelde geen seconde en schoot de bal laag en hard binnen. 1-0

Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want nauwelijks twee minuten later, we schrijven de 20e minuut, was er een snelle uitbraak van een bezoekende aanvaller die onze verdediging gewoon voorbij liep en doelman Mil Vanherwegen met een laag schot kansloos liet. 1-1

Halen reageerde op deze opdoffer met een aanval via Jochen Naert die foutief gestopt werd. De door Stef Cleeren goed getrapte vrijschop werd echter gepakt door de doelman.Vlak na deze aanval werd onze verdediging alweer op snelheid gepakt en opnieuw was Mil Vanherwegen de pineut toed de bal laag en hard werd binnengeschoten. 1-2 Dat waren dan 3 doelpunten in even zoveel minuten.

Halen ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en ei zo na lukte dat in een verwarde situatie voor het bezoekende doel op een hoekschop, maar de doelman kon nog net redding brengen. In die fase kreeg Levi Deflem een eerste maal geel.

Daarna was er een tijdje niets meer te zien en dat lag vooral aan de bezoekende spelers die het tempo uit de wedstrijd haalden met uitgelokte fouten en voorgewende blessures. Er liepen daar een stuk of vijf van die *#*$*#s (gecensureerd door de webmaster) rond die voortdurend liepen te muilen tegen de scheids en om de haverklap lagen ze te jammeren op de grond om daarna weer recht te springen en verder te hollen . Nee, dan mijn tijd bij Arsenal,wij speelden bij min 20° en met een meter sneeuw en als ze ons dan een been over stampten dan voetbalden wij gewoon verder. Of was het bij Tottenham , ik wil er van af zijn. Maar als je dat soort mietjes die flauwe kul ziet verkopen dan krijgt een mens toch zin om zo’n gastje een lel te verkopen dat zijn tanden in zijn buik pianospelen. Of niet soms? Ja toch! Maar we zijn hier niet om piano te spelen maar om te voetballen en gelukkig gebeurde dat in de laatste 10 minuten nog een beetje.

Een goede voorzet van Par Mues ging richting Kenneth Bollens die echter net niet kon besluiten. We zagen ook goed verdedigend werd van Jens Meekers die een bezoekende aanval via een uitbal kon stoppen.

Kort voor het einde van de speelhelft moest Mil Vanherwegen nogmaals zijn doel uit om met de voet te ontzetten. Er was ook nog geel voor Jochen Naert om voor ons onbekende redenen. Trainer Mario Huygens maakte zich kwaad over de nogal onbegrijpelijke spelleiding en moest na een discussie met de scheids de dugout verlaten.

Na het rustsignaal was er bijna een vechtpartij want de gemoederen waren nogal opgelopen, hoog tijd dus om in de kleedkamers wat af te koelen.

We zagen een geanimeerd begin van de tweede helft met al snel de gelijkmaker. Na balverlies in de bezoekende verdediging verscheen de alerte Par Mues alleen voor het doel en met een hard schot nam hij de bezoekende de doelman voor de tweede maal te grazen. 2-2 en een terechte beloning want op dat moment hadden wij het overwicht. Vooral Levi Deflem leverde goed werk in het middenveld.

Op het kwartier werd Ham weer gevaarlijk maar gelukkig voor ons ging de bal net naast het doel van Mil Vanherwegen.

Het spel ging nu op en neer en ondanks het slechte veld was de wedstrijd het aanzien waard. In de 20e minuut was er weer Halense druk en op een gave voorzet van Stef Cleeren knalde Kenneth Bollens op de doelman. De bal sprong in de voeten van de vrijstaande Yasin Ortakose die van dichtbij binnenschoot. 3-2

De overwinning wenkte, maar weer was ons plezier van korte duur. Halverwege de speelhelft was er een misverstand tussen onze doelman en de verdediging en een bezoekende aanvaller kon de bal laag diagonaal binnenschieten. 3-3. In die fase keek Levi Deflem tegen een tweede gele kaart aan en dus moesten we met tien verder. Er was ook weer voortdurend gemekker van een paar bezoekende *#*$*#s (gecensureerd door de webmaster) tegen de scheids die dat gewoon over zich heen liet gaan in plaats van er een stuk of vier van het veld te sturen.

Gelukkig dacht onze ploeg aan verder voetballen . Met een man minder was dat geen sinecure. Gelukkig bleven Tom Roelens , Carl Segers en de jonge Robbe Janssen in het middenveld de zaak meester. .

Tien minuten voor het einde bereikte een hoge voorzet van Jochen Naert Par Mues, maar ditmaal was diens kopbal iets te zwak. Onmiddellijk daarna zagen wij een hard schot van Stef Cleeren dat naast ging. Met tien tegen elf had Halen dus toch n og het beste van het spel. De laatste 5 minuten waren heel hectisch. Eerst schoot Kevin Verwichte tweemaal na elkaar op de doelman om dan de bal in corner te zien gaan en uit die corner kwam er een uitval van Ham waaruit een van hun aanvallers alleen op ons doel afging en laag binnen schoot 3-4. Niet echt verdiend voor Ham ,maar dat telt niet.

Er was nu geen tijd meer te verliezen en Halen zette nu alles op de aanval om toch nog een punt uit de brand te slepen. En we kregen loon naar werken . In de slotminuut kwam een bal in de voeten van de mee opgerukte Jens Meekers en diens schot week af op een verdediger en verdween in het doel. 4-4. Op het nippertje een nederlaag en een harttransplantatie vermeden.

En zo werd het dus een oververdiend gelijkspel na een zeer onderhoudende wedstrijd. Een pluim voor onze jongens die een scheve situatie nog konden rechtzetten onder moeilijke omstandigheden. Maar zonder vaste doelman blijft het toch elke week weer een moeilijke klus.

Volgende week spelen we uit tegen Kolmont.

De spelers : Mil Vanherwegen,Jens Meekers,Kevin Verwichte,Tom Roelens,StefCleeren,Kenneth Bollens,Carl Segers,Par Mues,Robbe Janssen, Levi Deflem,Jochen Naert,Yasin Ortakose

Trainer : Mario Huygens

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter