De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, dus de beste wensen voor iedereen! De eerste tegenstander in de nieuwe competitie was Heusden -Zolder, een op papier haalbare kaart, maar trainer Luk Velkeneers zit nog altijd met een keepersprobleem en er ontbraken enkele vaste waarden door blessures en schorsing. Voor de verandering zagen we vandaag Stef Cleeren onder de lat. En wanneer iedereen nu klaar is met het handjesschudden en het aflebberen van de dames , dan kunnen we beginnen.

Onze jongens hadden er zin in want vanaf het eerste fluitsignaal zetten ze de tegenstander onder druk. Dat resulteerde al vlug in een laag en hard schot van Oliver Maenen, net naast ,en een actie van Levi Deflem die 3 tegenstanders passeerde en vervolgens zijn voorzet onderschept zag door de doelman.

Het openingsoffensief hield aan en we zagen een fel schot van Jens Meekers, op pas van Kenneth Verwichte, dat door de doelman in extremis in corner werd gebokst. De door Levi Deflem getrapte hoekschop werd door Oliver Maenen op de doelman gekopt. En nog was het niet gedaan want in de 10e minuut stuurde Yasin Ortakose Kenneth Bollens het straatje in en zijn poging ging via een verdediger in hoekschop. Uit die hoekschop belandde de bal bij Wannes Forier die Levi Deflem bereikte. De doelman kon Levi’s schot wegboksen waarna Maxime Windmolders de bal over schoot.

Zware druk dus en veel kansen in de beginfase, maar voorlopig geen doelpunt. De tegenstander ging slechts sporadisch in de tegenaanval, maar enkele puike ingrepen van Kevin Verwichte en goed verdedigend werk van Jochen Naert voorkwamen verder onheil.

Het was wachten op een doelpunt en dat kwam er ook in de 17e minuut, maar dan wel aan de verkeerde kant. Op een hoekschop kreeg onze verdediging de bal niet goed ontzet en een schot van een Heusdense aanvaller, zomaar in het pak,week via het lichaam van Tom Roelens af in het doel. 0-1. Volkomen tegen het spel in en sneu voor Tom, een degelijke speler als hij verdient beter.

Halen was niet aangeslagen en reageerde furieus met een aanval via Maxime Windmolders en Ollie Maenen wiens harde schot met veel moeite door de doelman kon worden gestopt. Kort daarna kwam Yasin Ortakose in kansrijke positie voor het doel maar zijn kanonbal ging naast.

Heusden kreeg nu alle hoeken van het veld te zien en de ploeg stond te bibberen als een slappe pudding bij harde wind. Punten laten liggen tegen zo’n slappe hap zou een schande zijn en dat zou ook niet gebeuren. Halverwege de speelhelft lanceerde Levi Deflem van op links een van zijn puntgave hoekschoppen op het hoofd van Kenneth Bollens die met zijn fraaie kopbal de doelman geen enkele kans liet. 1-1

Halen had zijn prooi nu bij de keel en liet niet meer los. Drie minuten na de gelijkmaker nam Levi Deflem de doelman opnieuw op de korrel. De keeper kon het harde schot afweren maar de goedgevolgde Oliver Maenen kon de bal onhoudbaar binnenkoppen. 2-1. Dat smaakt naar meer moet Ollie gedacht hebben , want op het halfuur begon hij aan een solo waarbij hij 3 verdedigers in de wind zette. Alleen voor het doel schoof hij laag binnen. 3-1. Heel knap gedaan van Ollie die een echte nachtmerrie is voor elke verdediging.

Drie doelpunten dus in amper vijf minuten en de tegenstander k.o. dachten we , maar op een tegenaanval, de tweede in die speelhelft , werd een corner afgedwongen. De voor het doel gebrachte bal werd op een of andere manier door een bezoekende aanvaller tussen onze verdedigers voorbij Stef Cleeren gefrot. Een echte flutgoal maar wel 3-2.

Maar niet getreurd . Terwijl trainer Velkeneers nog bezig was om zijn tong uit zijn keel te vissen, die hij uit frustratie had ingeslikt, dwong de ingekomen Domien Borgers een hoekschop af. De door Levi Deflem getrapte bal verdween via het hoofd van een verdediger in de winkelhaak. 4-2. Eigen doelpunt waarvoor onze dank.

En nog was het niet gedaan in die spektakelrijke helft. In de 40e minuut ging Domien Borgers alleen aan de haal. Domien schakelde een laatste verdediger uit en kon laag binnenschuiven. 5-2. Even later liep Domien tegen een gele kaart op wegens truitjetrek .

Even was er nog een tegenstoot van Heusden, maar Stef Cleeren kon het schot over de lat in hoekschop tikken. De laatste actie kwam van Mil Vanherwegen die vlak voor affluiten alleen doorging maar nipt naast het doel besloot.

We gingen rusten met een ruime en dik verdiende 5-2 voorsprong.

Tijdens de rust vroeg trainer Velkeneers om wat meer aandacht in de verdediging want de twee tegendoelpunten waren allebei onnodig geweest. Zo gezegd zo gedaan en dus was er al in de 47e minuut balverlies in onze verdediging en kon een bezoekende aanvaller simpel binnentikken. 5-3 .

Heusden putte moed uit dit doelpunt en er kwam meer evenwicht in de wedstrijd met wisselende kansen. We zagen goed verdedigend werk van Robbe Janssen op een gevaarlijke bezoekende aanval en een schot van een Heusdense aanvaller ging via de vingers van Stef Cleeren en de kruising in hoekschop. Tussendoor was er nog een kans voor Levi Deflem die net naast schoot en even later dwong Levi nog een hoekschop af op pas van Domien Borgers.

Heusden bleef vooral voor gevaar zorgen uit hoekschoppen waarvan er enkele net naast of over werden gekopt en ook werden er nu meer duels gewonnen. De ploeg speelde nu veel feller dan voor de rust. Halen bleef evenwel de betere en dwong zijn kansen af via het veldspel. Domien Borgers zette met een kopbal Ollie Maenen op weg naar het doel en de doelman moest in de voeten om in extremis het doelpunt te voorkomen. Verder was er een heel knappe actie van Wannes Forier die langs de lijn 3 tegenstanders passeerde en de bal knap doorspeelde naar Levi deflem.

De doorsteek voor de bezoekers kwam een kwartier voor het einde. Oliver Maenen speelde zich knap vrij en van uit de draai schoot hij de bal laag tegen de paal. Het leder (plastiek, kunststof? Het zal ons worst wezen) kaatste terug het veld in, recht in de voeten van de onvermijdelijke Levi Deflem die laag en diagonaal binnenschoot. 6-3 . Een terechte beloning voor Levi die vandaag een beresterke partij speelde.

De bezoekers kwamen nu in het stuk niet meer voor, mede dank zij goed verdedigend werk van Tom Roelens. Het was Oliver Maenen die niog dicht bij een doelpunt kwam na een soloactie die hij vanuit een scherpe hoek in het zijnet besloot.

Het laatste wapenfeit kwam van Jochen Naert met een laag en hard schot dat net naast ging.

Een goed begin dus met deze ruime en verdiende 6-3 overwinning. Er werd met inzet en overtuiging gespeeld en we zagen een onderhoudende wedstrijd. Een probleem blijft natuurlijk het gemis van een doelman waardoor er bij momenten enige onzekerheid in onze verdediging sluipt. Hiermee willen we echter niets nadeligs zeggen over onze gelegenheidsdoelmannen, de jongens doen hun best , ga zelf maar eens in het doel staan. Enkele honderden jaren geleden, ik geloof net na de Guldensporenslag, heb ik zelf eens een keer het doel verdedigd in een gelegenheidswedstrijdje. Vreselijk! Als ik daar aan terug denk begin ik al te bibberen als een slappe pudding bij windkracht 10!

De spelers: Stef Cleeren,Jens Meekers,Kevin Verwichte,Tom Roelens, Wannes Forier,Maxime Windmolders,Robbe Janssen,Kenneth Bollens,Oliver Maenen,Domien Borders , Levi Deflem, Jochen Naert, Mil Vanherwegen,Yasin Ortakose.

Trainer: Luk Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verzorger : Gunter Borgers

Verslaggever : John Dsinter