Vandaag de korte verplaatsing naar Linkhout en het beloofde een zware klus te worden want het plaatselijke WS staat aan de leiding en dit seizoen hebben we tegen deze ploeg nog geen punt geraapt. Maar iedereen in onze jonge ploeg was bereid zijn tenen uit te kuisen.

Terreurdreiging was er niet want de Linkhoutse I.S. heeft er de brui aangegeven. Ze hebben namelijk ontdekt dat de beloning om jezelf op te blazen niet bestaat uit 72 maagden in het paradijs, maar wel uit 1 maagd van 72 (vertaalfoutje), ja dat wil je als gezonde jonge kerel natuurlijk niet meemaken, dan maar liever voetballen en dat gaan we dan nu ook doen!

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief in handen en al in de 2e minuut was er een gezamenlijk ingrijpen nodig van doelman Daan Vlekken en Maxime Windmolders om een vroeg doelpunt te voorkomen. Vlak daarna verwerkte onze doelman met de voet de bal in hoekschop voor een doorgebroken plaatselijke aanvaller. De goedgenomen corner werd ingeschoten maar een alerte Jens Meekers kon de bal van de lijn wegkoppen.

De druk bleef aanhouden en nu zagen we een goede ingreep van Kevin Verwichte, opnieuw een corner die net naast werd geschoten. De vraag was hoelang we dit vol konden houden want nadat een schot naast het doel van Daan Vlekken ging moest hij even later alweer ver zijn doel uit om nog maar eens met de voet redding te brengen op een Linkhoutse aanval. Daan zou in de wedstrijd nog vaak zijn doel uit moeten en hij deed dat voortreffelijk.

Kansen genoeg dus voor Linkhout maar geen doelpunten en zoals steeds krijg je dan het deksel op de neus, want in de 12e minuut kwam Halen dan toch eens in de buurt van het plaatselijke doel en was het meteen raak toen een schot van Oliver Maenen via het been van een verdediger binnen ging. 0-1 . Het was tegen de spelverhouding maar heel erg treurden we daar niet om.

Linkhout was niet onder de indruk en ging verder met druk te zetten. Er was een goede ingreep van Tom Roelens nodig om een aanval in hoekschop te verwerken en een fel opzittende Jochen Naert keek tegen geel aan voor een iets te harde tussenkomst.

Halverwege de speelhelft moest een knap verdedigende Kevin Verwichte een hoekschop toestaan . De corner werd doorgekopt en een Linkhoutse aanvaller kon van dichtbij binnenkoppen. 1-1. Het was verdiend maar wanneer onze verdediging iets kordater had ingegrepen was dit doelpunt te vermijden geweest.

De thuisploeg had nu bloed geroken en ging weer in de aanval. Daan Vlekken moest nog maar eens met de voet redden en bij een volgende aanval ging de bal maar net naast zijn doel.

Toch begon Halen rond het half uur wat beter in de wedstrijd te komen en het spel ging nu op en neer. Een kopbal van Ollie Maenen op corner van Levi Deflem werd afgeweerd en op de tegenaanval kwam Daan Vlekken voor de zoveelste maal tijdig zijn doel uit om de bal te ontzetten.

De tweede Halense treffer viel letterlijk uit de lucht. Een klaar kijkende Toon Vanherwegen zag dat de Linkhoutse keeper te ver voor zijn doel stond en zijn fraaie lobbal zeilde over alles en iedereen en viel zomaar in het doel. 1-2

In de laatste 10 minuten van de eerste helft hielden we stand tegen een furieus aanvallend Linkhout dat echter niet tot scoren kwam dankzij knap verdedigend werk van Kevin Verwichte en doelman Daan Vlekken. Goed verdedigen is ook een kunst.

We gingen rusten met een enigzins gevlijde 1-2 voorsprong.

Het was nu zaak om in de tweede helft zo goed mogelijk stand te houden. Puntenwinst was hier zeer goed mogelijk, want ofschoon Linkhout sterker was bleken onze tegenaanvallen zeer effectief.

De tweede helft begon zoals de eerste met de thuisploeg in de aanval. Onze doelman pakte een inzet van dichtbij op vrijschop en Wannes Forier verwerkte een aanval in corner.

Rond de 10e minuut had Linkhout succes bij een beetje dom balverlies in onze defensie. Een plaatselijke aanvaller kon alleen op het doel afgaan en hij schoot de bal simpel binnen. 2-2 . Hoewel verdiend , toch weer een cadeaudoelpunt.

Mocht Linkhout illusies gehad hebben in de stijl van erop en er over, dan werd het wel hardhandig wakker geschud want op het kwartier bediende de aalvlugge Jens Meekers Yentel Jacobs die op zijn beurt de doelman te grazen nam met een even mooie lobbal als Toon Vanherwegen in de eerste helft. 2-3

De krachttermen die in de plaatselijke dugout werden gebezigd waren van aard om 72 maagden te doen blozen, maar ons kon het niet deren en ik heb tenslotte ook nog een foto van de paus bij (Jean Paul II , dooie paus, maar toch).

Van maagden en pausen terug naar de wedstrijd want Linkhout leek een beetje aangeslagen. We zagen een goed schot van Yentel Jacobs, gepakt door de doelman en een poging van Kenneth Bollens, op pas van Yentel ging maar net naast.

Halfweg de speelhelft was er een heel knappe een twee tussen Maxime Windmolders en Ollie Maenen die door Maxime met een prachtig schot hard en laag binnen werd besloten 2-4.

Vanaf dat moment had Halen ruimschoots zijn deel van het spel en bij Linkhout scheen er iets gebroken . Er werd nog wel aangevallen en Daan Vlekken moest nog enkele malen zijn doel uit en eenmaal moest Tom Roelens nog eens in extremis redding brengen om de aansluitingstreffer te voorkomen, maar verder zocht de thuisploeg het vooral in afstandsschoten die ver naast of over gingen. Halen van zijn kant werd nog zeer gevaarlijk via een combinatie tussen Simon Maldrie en Jochen Naert waarbij de voorzet van laatstgenoemde net niet kon worden binnengekopt. In de slotfase zorgde Levi Deflem nog voor gevaar via een soloactie, maar zijn diepte pas naar Jens Meekers kon nog net worden onderschept . We hadden de zaak nu duidelijk onder controle er werden geen kansen meer weggegeven en de wedstrijd kon zonderv verdere tegentreffers worden uitgespeeld.

Zo werd het dus een 2-4 overwinning tegen een sterkere tegenstander. We hadden geluk op het juiste moment , maar toch was de overwinning niet gestolen. Onze jonge ploeg heeft zich knap geweerd, goed verdedigd en op het juiste moment toegeslagen.Vier keer scoren tegen de eerste in de rangschikking , je moet het toch maar doen. De inzet was voortreffelijk en we hebben het gedaan met de beschikbare middelen. Reden dus om tevreden te zijn.

Volgende week ontvangen we Bokrijk.

De spelers: Daan Vlekken,Jens Meekers,Kevin Verwichte, Tom Roelens,Wannes Forier,Maxime Windmolders,Yenetl Jacobs, Toon Vanherwegen,Oliver Maenen,Levi Deflem,Simon Maldrie,Jochen Naert,Kenneth Bollens,Yasine Ortakose

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter