De ruime 0-4 overwinning verleden week op Bokrijk smaakte naar meer , maar we wisten dat we aan SK Rooierheide een moeilijker klant zouden hebben. Een bijkomend probleem was dat trainer Luc Velkeneers niet kon beschikken over Toon Vanherwegen (geschorst) en Par Mues (geblesseerd). Maar verder waren alle door vele oorlogen gelouterde helden aanwezig dus starten maar!

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar via een aanval op rechts die echter door een kordate ingreep van Tom Roelens werd gestopt.  Maar verder was er niet zoveel te zien in de beginfase van de wedstrijd. Het spel ging op en neer, zonder veel richting , een beetje zoals de aandelenbeurzen  dus, maar verder houdt elke gelijkenis op,want de beurs is voor ouwe lullen en  als jonge gast zoek je best een leukere manier om je geld te op te knoeien. Maar we waren dus aan het voetballen.

We moesten wachten tot het kwartier op de eerste Halense kans. Levi Deflem trapte een vrijschop laag en zuiver voor het doel en de doelman kon nog net  redding brengen voor de neus van de goed gevolgde  Kenneth  Bollens. Vlak daarna ging een voorzet van Kilian Sheffield net voorlangs.

Daarna gingen de bezoekers weer ten aanval en we zagen goed verdedigend werd van Wannes Forier op links. Wannes speelde vandaag een degelijke wedstrijd en liet zich meermaals opmerken met goede tussenkomsten.  Rooierheide kreeg nog een kans via een hard schot dat net naast het doel van Jordy Claes vloog, maar daarna was Halen aan het feest. Levi Dedlem recupereerde knap een afgeweken bal en speelde door naar  Kilian Sheffield Met een uitgemeten voorzet  bereikte Kilian  Jochen Naert  die  laag en hard binnenschoot. 1-0.

We waren nog aan het nagenieten toen de bezoekers heel gevaarlijk kwamen opzetten, maar gelukkig was daar Kevin Verwichte die vlak voor ons doel de bal kon wegwerken. Maar het was toch Halen dat de druk opvoerde. Een corner van Levi Deflem werd door Simon Maldrie keihard ingeschoten, maar de bal werd afgeweerd. Het was slechts uitstel van executie want even later  zonderde  Jochen Naert Kilian Sheffield met een keurige pas alleen af voor het doel en Kilian werkte feilloos af met een geplaatste lage bal in de hoek. 2-0.  Goed gedaan van Kilian en zeker ook van Jochen die in die eerste helft een hoofdrol opeiste.

We speelden een halfuur en de bezoekers leken nu rijp voor de sloop. Kilian Sheffield startte een raid op links die in extremis werd afgeblokt en vlak daarna kon hij de vrijstaande Jochen Naert net niet bereiken.

Maar zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus.  Na balverlies in onze verdediging dook een bezoekende aanvaller op voor Jordy Claes en met een diagonaal schot liet hij onze doelman kansloos. 2-1

De bezoekers putten moed uit deze treffer en vijf minuten voor het einde van de speelhelft maakten ze  nog bijna gelijk op een hoekschop die net voorbij ons doel werd gekopt.

De laatste kans was voor Kilian Sheffield die een schot zag    afgeweerd met de voet door de doelman.   We gingen rusten met een 2-1 voorsprong, maar het was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk : op zoek gaan naar een derde doelpunt en zo de wedstrijd snel te beslissen.

Trainer Luc Velkeneers bracht nu Oliver Maenen  in het veld en Halen trok onmiddellijk ten aanval via Jochen Naert die echter werd  afgestopt. Even later  werd Jochen weer gevaarlijk op pas van Oliver Maenen, maar ditmaal kon de doelman redding brengen.

Door de aanvallende ingesteldheid van Halen kreeg Rooierheide enkele kansen op de tegenaanval, maar daarbij stuitten ze verscheidene malen op doelman Jordy Claes die zeer attent meespeelde en steeds gepast uit zijn doel kwam. Ook Jens Meekers en Kevin Verwichte lieten zich in positieve zin opmerken met enkele gepaste tussenkomsten.

Halen drukte het gaspedaal nog wat verder in en de doelrijpe kansen stapelden zich op.Jochen Naert  speelde Kilian Sheffield aan die van dichtbij op de doelman besloot. Vlak daarna nogmaals hetzelfde, maar ditmaal schoot Kilian zwaar gehinderd net naast. Dan nog een kans voor Kilian alleen voor het doel op pas van Levi Deflem, maar hij struikelt over de bal.  Een minuutje later, nog altijd in het eerste kwartier, een pas van Kilian Sheffield op Jens Meekers die zijn schot via de doelman op de lat ziet belanden.  En nog was het niet gedaan  want vlak daarna   kopte Oliver Maenen een corner van Levi Deflem nipt over en in dezelfde minuut werd Jochen Naert  in extremis gestuit door de doelman. Het had inmiddels al 18-1 of zoiets moeten staan, maar die bal wilde er maar niet in. Het was telkens net niet.

We zagen nog een knap genomen vrijschop van Stef Cleeren die door Jens Meekers net  over werd  gewerkt en de bezoekende doelman moest nog maar eens ingrijpen voor Jochen Naert na een gewonnen duel.

Daarna verminderde de druk. Halen moest stoom aflaten  en Rooierheide kwam weer even opzetten. Jordy Claes pakte een lage vrijschop  en kort daarna had hij een heel knappe parade in huis om een poging vanop 3 meter uit zijn doel te ranselen. Op het halfuur was er dan nog een  goede verdedigende actie van Maxime Windmolders op een uitbraak van de bezoekers.

Halen kreeg nog een uitgelezen kans toen een bal van Simon Maldrie  voor het doel bij  Yasin Ortakose  belandde. Yasin stond slechts 2 meter van het doel maar jammer genoeg  kreeg hij de bal niet goed onder controle en schoot hij net naast.

En het is altijd hetzelfde liedje , in de tweehonderd jaar  dat uw verslaggever  het voetbal al volgt heeft hij het al zo vaak gezien  en ook nu weer, als je de kansen niet afmaakt enzovoort…   eerst was er een tegenaanval die de attent uitgelopen Jordy Claes nog kon ontzetten met de voet, maar 5 minuten voor affluiten was er ongelukkig balverlies in onze verdediging en een voorzet werd onhoudbaar binnengekopt . 2-2

De laatste kans in de wedstijd was voor Oliver Maenen die ons alsnog de overwinning had kunnen bezorgen, maar zijn kopbal uit een corner ging nipt over.

De wedstrijd eindigde dus op een 2-2 gelijkspel, maar daar was niemand van ons blij mee want gezien de kansen had de wedstijd na 20 minuten in de tweede helft al lang moeten  beslist zijn. Inzet was er genoeg maar onkans en een beetje gebrek aan besluitvaardigheid  stonden een ruime zege in de weg.

Volgende week afspraak in Beringen.

De spelers: Jordy Claes,Jens Meekers, Kevin Verwichte,Tom Roelens,Wannes Forier,Maxime Windmolders,Simon Maldrie,Oliver Maenen, Kilian Sheffield,Levi Deflem,Stef Cleeren,Jochen Naert,Kenneth Bollens,Yasin Ortakose

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter