Trainer Indeherberge had geen reden om wjzigingen aan te brengen in zijn elftal na de knappe overwinning bij Kolmont.
Hoewel Jelle Rykx  in de aanvangsminuten doelman Jeurgen een paar keer op de proef stelde, lieten de bezoekers zich niet imponeren. Ze voetbalden een aardig stukje mee en Diamintini zorgde met een kopbal voor een eerste tegenprik.

Toen Brecht Deferm ongelukkig een voorzet van op rechts in eigen doel deed afwijken kwamen ze zelfs op voorsprong. Onze groentjes leken wat van slag en enkel een prima voorzet van Puttenaers naar M. Hegic bracht de geelzwarten even in moeilijkheden. Doelman Jeurgen was echter bij de pinken. Daarmee moesten we het echter stellen en dat was ook voor een groot stuk de verdienste van Zutendaal.Toen Tibari nogal gemakkelijk Diamintini alleen voor Claes kon afzonderen werd de achterstand even voor de rust zelfs verdubbeld. Halen stond dus voor een moeilijke opdracht na de koffie.
In de tweede helft kwamen Gilissen en Ruytinx in de ploeg. Alhoewel Diamintini (randje buitenspel)eerst nog een levensgrote kans op de 0-3 liet liggen liet Halen zich daarna van zijn beste zijde zien. Gilissen zorgde al vlug voor de 1-2 en dat gaf onze jongens vleugels. Het werd eenrichtingsverkeer richting doelman Jeurgen die zich weerde als een duivel in een wijwatervat. Hoe Gilissen, Neven en vooral Rykx ook probeerden hem te verschalken, telkens stond hij op de goede plaats.Wanneer dan ook de paal in de weg blijkt te staan, wordt het natuurlijk een moeilijk, om niet te zeggen moedeloos verhaal. De knal van Rykx op de binnenkant van de paal leek ons immers alle hoop te ontnemen.  Toen waren er nog nauwelijks 5 minuten te spelen. Toch geschiedde er gelukkig nog een beetje gerechtigheid, toen iedereen zich al bij een nipte nederlaag leek te verzoenen.  Wouter Neven vond Gilissen in de 16, Tuur draaide zich gepast vrij en zorgde dan toch nog voor de oververdiende gelijkmaker. Alleen spijtig dat die zo laat viel en scheidsrechter Willems nauwelijks liet overspelen… anders had een overwinning er zeker nog ingezeten…
Het gevoel was een beetje dubbel na de wedstrijd. Natuurlijk opgelucht met het ophalen van de 0-2 maar toch een beetje verweesd achterblijvend na zo een bemoedigende tweede helft. Ondanks het puntenverlies moet dit toch een opsteker zijn naar de volgende match. Dan maakt Halen de verplaatsing naar Hoeselt (aanstaande zaterdag om 19.30 u).
Ploeg : Claes, Blockx, Deferm (46′ Ruytinx), Schepmans, Puttenaers, A. Hegic, Mendez-Fernandez, Hulshagen (46′ Gilissen), M. Hegic, Rykx, Neven.
Doelpunten : 21′ Deferm 0-1 (own-goal), 42′ Diamintini 0-2, 53′ Gilissen 1-2, 88′ Gilissen 2-2