Vandaag speelden we op verplaatsing tegen Zonhoven-Halveweg. Trainer Luc Velkeneers kon niet beschikken over de gekwetste Toon Vanherwegen, maar in zijn plaats speelde Emre Bas en verder bleek iedereen fit , dus starten maar.

Het eerste gevaar kwam al vroeg in de wedstrijd van Halen via Kilian Sheffield die echter hoog over schoot. In die eerste minuten ging het spel op en neer zonder doelkansen maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. De druk op onze ploeg nam toe en in de 13e minuut moest doelman Jordy Claes in de voeten van een doorgebroken aanvaller om verder onheil te voorkomen. Het was een eerste serieuze waarschuwing want even na het kwartier  stond onze verdediging op een voorzet van op links helemaal niet goed en een Zonhovense aanvaller kon  van dichtbij keihard binnenschieten. 1-0.

De thuisploeg trapte nu het gaspedaal nog wat dieper in en nu was het alle hens aan dek voor Halen. Een hard schot ging maar net naast ons doel, Jordy Claes pakte knap een gevaarlijke voorzet en Wannes Forier weerde in extremis een kanonbal af. Hij kreeg hierbij de bal hard in de maag en was even groggy, maar gelukkig kon hij verder spelen.    Tenslotte zagen we nog een goede ingreep van Jens Meekers op een gevaarlijke doorbraak van de thuisploeg. Het is niet dat Zonhoven zo goed speelde hoor, het waren maar een stelletje tweedehands harken, maar ze hadden veel meer inzet dan wij. Overigens  was   de staat van het veld abominabel en daardoor kwam de weergaloze techniek van onze jongens natuurlijk niet helemaal uit de verf.

Trainer Velkeneers bracht rond het half uur  Par  Mues en Emre Bas in om meer Halense druk te zetten(sorry Par , ik krijg die twee puntjes maar niet op de a) en dat leek wat te helpen. Een soloactie van Levi Deflem werd naast besloten en een laag schot van Jochen Naert werd door de doelman gepakt.  Enige beterschap dus maar toch was het spelpeil niet van aard om ons een orgasme te bezorgen. Mij toch niet, maar dat kan ook te maken hebben met mijn hoge leeftijd. Maar laten we ons nu niet verder verdiepen in dit delicate  onderwerp   en verder gaan met de wedstrijd want daar zijn we inmiddels aangeland in de slotfase van de eerste speelhelft.  Een knappe pas van Levi Deflem (zeer bedrijvig vandaag) bereikte Par  Mues wiens poging in corner werd verwerkt. Daarna zagen we een laag schot van Kilian Sheffield dat werd gestopt door de keeper en vlak voor affluiten  kreeg Par Mues een reuzenkans op de gelijkmaker bij een hoekschop, maar hij kopte de bal van dichtbij in het zijnet.

We gingen rusten met een 1-0 achterstand en daar mochten we eigenlijk nog niet eens over mopperen.

Tijdens de rust werden de tekortkomingen besproken. Bij het doelpunt stond onze verdediging niet goed, sommige jongens  zaten nog met de vakantie in hun hoofd en er werd veel te weining gepraat met als gevolg teveel misverstanden.

Het  moest dus in de tweede helft gebeuren en in de beginfase moest Jordy Claes al onmiddellijk een schot stoppen na balverlies in onze defensie. Halen antwoordde met een goede actie van Levi Deflem die Stef Cleeren net niet kon bereiken. Dan waren het de gastheren weer met een schot net voorlangs ons doel.

En dan begon de scheidrechter de hoofdrol op te eisen. Al in de eerste  helft nam hij enkele twijfelachtige beslissingen, maar rond de 10e minuut bakte hij het wel erg bruin. Achtereenvolgens zag hij een duidelijke fout op een van onze spelers door de vingers, kende hij een foutieve inworp toe en tenslotte liet hij een handsbal van een lokale aanvaller  onbestraft zodat die kon doorgaan en kon scoren met een laag en hard schot in de hoek. 2-0. Verder in de wedstrijd zou hij de fouten blijven opstapelen voor beide partijen . We vermoeden dat deze man op de tast is ontsnapt uit een blindeninstituut en we menen zelfs dat  we hem hebben zien rondscharrelen met een witte stok. Wij adviseren hem een bezoek aan Pearl , misschien ziet hij de zaken dan gans anders.

Verder met de wedstrijd nu  want vlak na het tweede doelpunt moest doelman Jordy Claes alweer ver zijn doel uit om redding te brengen met de voet. Gezegd dient dat Jordy een uitstekende wedstrijd speelde en absoluut kansloos was bij de twee doelpunten.  Even later zou hij alweer redding moeten brengen op een laag schot na een onbestrafte offside.

Daarna kwam er meer evenwicht in de wedstrijd met kansen aan beize zijden. Wannes Forier besloot van dichtbij op de doelman, Jordy Claes greep gepast in op een gevaarlijke voorzet en Emre Bas schoot naast op een pas van Levi Deflem.

Halverwege de speelhelft  had onze doelman nog maar eens een knappe parade in huis op een schot van dichtbij.

Daarna begon de wedstrijd een beetje te verwateren. Ruim een kwartier lang gebeurde er weinig. De thuisploeg dacht de zege op zak te hebben en Halen bracht aanvallend te weinig. We begonnen  al te vrezen voor de  eerste nederlaag   en trainer Velkeneers stond in twijfel: van de kerktoren springen of voor de trein gaan liggen. Geen van deze opties bleek nodig want toen niemand er nog in geloofde kwam de ommekeer.

Drie minuten voor affluiten  was er balverlies in de lokale verdediging . De bal kwam bij Par Mues die alleen door ging en laag in de hoek besloot. 2-1. Alles was ineens nog mogelijk.

Halen begon nu fel aan te dringen en de thuisploeg moest terug. Hinderlijk tijdwinnen bij een vervanging werd bestraft met geel en er kwam extra tijd bij.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mocht Levi Deflem een vrijschop nemen vanop 18 meter. Hij kegelde de bal echter hard en ver naast. Kans  verkeken en wedstrijd verloren, dachten we, maar de scheids liet drie minuten doorspelen. En in de allerlaatste minuut gebeurde het dan toch. Er werd een fout begaan op Par Mues in de fatale 16 meter en de bal ging op de stip. En voor zo’n klus hebben we natuurlijk Kilian Sheffield die de strafschop de strafschop  feilloos  omzette met een laag schot in de hoek . 2-2.

Onmiddellijk daarna werd er afgefloten en werd de scheidsrechter bedreigd met paraplu’s en handtassen en meer van dat soort gevaarlijke wapens die moeders van spelers gewoonlijk bij zich dragen, maar hij wist tenslotte levend de kleedkamer te bereiken. Vroeger werd zo’n man na dergelijke prestatie meestal onthoofd, gevierendeeld, op het terrein uitgesmeerd en dan ging men met spijkerschoenen op de resten dansen, maar die romantische tijden zijn voorbij.

Het werd dus een gelijkspel waar we erg blij mee waren, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De prestatie was zeer matig en volgende week thuis  tegen Linkhout zal het beter moeten.

De spelers: Jordy Claes, Jens Meekers,Kevin Vanwinchte, Olivier Maenen,Maxime Windmolders, Kenneth Bollens,Emre Bas,Kilian Sheffield, Levi Deflem,Stef Cleeren, Jochen Naert,Wannes Forier, Par Mues

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever : John Dsinter